top of page

Dragon eyes sushi met spek, komkommer en avocado


Dragon eyes zijn ongetwijfeld mijn favoriet als het op sushi aan komt. Wanneer ik dan ook eens bestel is het altijd het eerste wat in mijn winkelwagentje ligt! Daarom besloot ik om het ook nog eens zelf te maken. Het was super lekker maar nog niet helemaal hetzelfde. Heeft iemand van jullie de goude tip voor mij?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-5 norivellen

-250 gram sushirijst

-350 ml water

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel zout

-1 eetlepel suiker

-10 plakjes ontbijtspek

-1 avocado

-1 komkommer

-sojasaus, wasabi

-100 gram tempura mix

-150 ml ijskoud water


Hoe maak je het?

Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm na de 15 minuten de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen. Wanneer de rijst is afgekoeld kan je de rollen gaan maken. Bak ondertussen ook het ontbijtspek aan beide kanten krokant en leg klaar voor gebruik. Laat eventueel nog wat afkoelen en leg op keukenrol voor het overtollige vet.

Snijd de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal met behulp van een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer en snijdt in lange reepjes.

Neem nu een norivel, leg dit met de ruwe zijde naar boven op het bamboematje. Bedek voor 2/3de met een dun laagjes rijst. Leg er vervolgens een strook spek, komkommer en avocado op (op 2 cm van de onderste zijde). Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.

Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.

Meng de tempuramix met het water (bekijk zeker de verpakking eens over de beriedingswijze) en klop tot je geen klontertjes meer hebt. Verwarm ondertussen ook de frietketel. Dompel de ganse rol onder in de mix en zorg dat de rol helemaal vol hangt met het beslag. Laat de rol zachtjes in het frietvet glijden en bak tot het mooi goudbruin is. Snijdt nu de rollen in 8, gebruik hiervoor een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Herhaal voor de andere 4 vellen. Serveer met sojasaus en wasabi. Smakelijk!


xoxo Shana

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page