top of page

Crumble met peer en bosbes

Warme ontbijtjes, I love it! Net zoals ik gek was van deze crumble met peer en bosbes. Ga jij in de winter ook al eens sneller voor een warm ontbijt?

Wat heb je nodig voor 4 personen? -3 peren -150 gram bosbessen -3 eetlepels havermout -3 eetlepels amandelschilfers -2 eieren -3 eetlepels suiker (+ 50 g voor de crumble) -3 eetlepels bloem -1 theelepel maïszetmeel -75 gram boter -250 gram Griekse yoghuet Hoe maak je het? Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Spoel de bosbessen en dep ze droog. Meng de yoghurt met de eieren, het maïszetmeel, 3 eetlepels suiker, de stukjes peer en 2/3 van de bosbessen. Doe dit mengsel in een ovenschaal. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden. Meng de boter met de suiker, bloem, havervlokken en amandelschilfers tot een kruimelig deegje. Haal de schaal uit de oven en verdeel er de rest van de bosbessen en het crumblemengsel over. Zet opnieuw in de oven en bak nog 20 minuten. Xoxo Shana

112 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page