top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Cranberrycompote


Naar aanloop van kerst ging ik aan de slag met cranberry's/veenbessen. Ik had nog een heel zakje liggen en maakte er vervolgens een compote van. Heerlijk bij mijn dagelijks yoghurtontbijt maar ook lekker in combinatie met een panna cotta. Het receptje hiervan komt deze week ook nog online! Hebben jullie al eens cranberry's gekocht?


Wat heb je nodig?

-340 gram cranberry's

-100 ml water

-sap van 1 sinaasappel

-honing naar smaak


Hoe maak je het?

Pers de sinaasappel. Doe de cranberry's samen met het water en het sinaasappelsap in een pot (met deksel!). Zet op het vuur en breng aan de kook, roer af en toe. Zet het vuur wat lager en laat de cranberry's voor een tiental minuten zachtjes pruttelen. Roer geregeld. Als alle cranberry's zacht geworden zijn is de compote klaar. Haal van het vuur en voeg honing toe naar smaak. Ik gebruikte 2 eetlepels omdat ik graag de zure smaak nog bleef proeven. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Tip: Super lekker op yoghurt!

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page