Granola, ik ben er al jaren fan van! Ik experimenteer dus ook elke keer weer met nieuwe smaken en samenstellingen. Deze keer ging ik voor een chocolade variant! Maken jullie ook soms zelf granola? Voor mij is dit het ideale ontbijt bij een portie fruit en yoghurt.
Wat heb je nodig?
-200 gram havermout
-200 gram gehakte noten
-200 gram boekweit
-50 gram kokosolie
-60 gram vloeibare honing
-8 eetlepels cacaopoeder
-100 gram pure chocolade
Meng de havermout, noten, boekweit en cacaopoeder onder elkaar. Smelt de kokosolie en voeg samen met de honing onder de noten. Roer goed zodat de honing en de olie goed verdeeld zijn. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel evenredig over de plaat. Zet voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden. Roer na 15 minuten even om.
Haal 10 minuten later uit de oven en laat afkoelen. Wanneer de granola afgekoeld is hak je de chocolade fijn en meng je dit goed onder elkaar. Bewaar in je favoriete voorraadpot. Enjoy
xoxo Shana
Comments