Chiapudding is een heerlijk ontbijtje maar ook als gezond tussendoortje lijkt dit me helemaal prima. Deze keer werkte ik met een pruimencompote die ik nog over had van een ander gerechtje. Het was een lekker glaasje mineralen, vezels en omega 4-vetzuren. Eten jullie het ook soms?
Wat heb je nodig voor 1 portie?
-2 pruimen
-150 ml melk naar keuze
-2 eetlepels chiazaad
Hoe maak je het?
De dag ervoor maakte ik de pruimencompote aangezien ik hem koud wou eten. Snijdt de pruimen in kleine stukken en doe samen met een goeie scheut water in een steelpannetje en laat koken. Kook zo'n 10 minuten tot je een moes hebt. Laat afkoelen en zet in de ijskast. Ook voor de chiapudding start je de avond vooraf. Roer de melk en het chiazaad onder elkaar. Zet in de ijskast en roer regelmatig nog eens.
De volgende ochtend heb je normaal een dikke pudding. Dit serveer je dan met de pruimencompote, hmmmm.
xoxo Shana
Commentaires