top of page

Bosbessencrumble met kokosroom


Hmmmm crumble, ik ben er dol op. Het liefst vanal eet ik een crumble met bosbessen. Om de perfecte verhouding 'saus' in deze crumble te krijgen gebruik ik de helft diepvries en de helft gewone bessen. Ik werkte hem af met een lekkere lepel kokosroom. Een heerlijk ontbijt maar ook perfect mogelijk als gezond dessert.


Wat heb je nodig voor 1 portie?

-70 gram diepvries bosbessen

-70 gram gewone bosbessen (ik kies voor beiden omdat er uit diepvries fruit veel vocht komt, op deze manier heb ik een beetje saus maar niet te veel)

-30 gram pecannoten

-10 gram amandelschilfers

-1 eetlepel ahornsiroop

-2 eetlepels gesmolten kokosolie

-20 gram havermout

KOKOSROOM

-1 blik kokosmelk

-2 extra eetlepels ahornsiroop voor de kokosroom.


Hoe maak je het?

Zet een dag op voorhand een blik kokosmelk in de ijskast!

Doe de bosbessen in een ovenschaal. Meng de pecannoten, amandelschilfers, havermout kokosolie en de ahornsiroop onder elkaar. Verspreid dit mengsel over de bosbessen. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Haal de kokosmelk uit de ijskast, niet schudden! Open het blik en shcep de kokosroom eruit. Dit is de bovenste dikke witte laag. Onder in het blik zit normaal gezien nog wat kokoswater. Gooi dit zeker niet weg, dit is lekker door een smoothie! Mix de kokosroom samen met de ahornsiroop. Haal de crumble uit de oven en serveer met wat kokosroom, smakelijk!


xoxo Shana

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page