top of page

Appeltaart havermoutpap

Zeg nu zelf, er is toch niks beters dan een warm ontbijtje op een koude winterdag? Deze havermoutpap met gebakken appeltjes, walnoten en rozijnen is echt het perfecte winterse ontbijt! Wat is jou lievelings ontbijt?



Wat heb je nodig voor 2 porties?

-100 gram havermout

-500 ml melk

-1 rode appel

-theelepel kaneel (of meer naar smaak)

-eetlepel ahornsiroop

-eetlepel pindakaas

-25 gram rozijnen

-30 gram walnoten


Hoe maak je het?

Doe de havermout met de melk in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Laat koken tot het de gewenste dikte heeft. Snijd ondertussen de appel in blokjes. Bak in een pan met de ahornsiroop en de kaneel voor 5 minuten. Houd wat appel aan de kant, doe de rest onder de havermout. Verdeel de havermout over twee kommen. Werk af met de appel, pindakaas, rozijnen en walnoten. Smakelijk!


xoxo Shana

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page