top of page

Zwarte rijstsalade met geitenkaas, aardbeien en avocado


Een hele tijd terug kocht ik een zakje zwarte rijst. Tot nu toe bleef dit telkens in de kast liggen omdat deze rijst veel langer moet koken dan de normale variant die ik koop. Maar deze keer waagde ik een kans en de rijst was echt super lekker! Neem dus zeker eens wat extra tijd om dit receptje te maken.


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-100 gram rijst

-600 ml water

-1 avocado

-10tal aardbeien

-1 rolletje geitenkaas(180 gram)

-1 sjalotje

-handje basilicum


Hoe maak je het?

Begin met het koken van de rijst. Doe de rijst en het water in een kookpot met wat zout en laat 30-40 minuten koken. Giet af en spoel met koud water.

Snijdt de geitenkaas in blokjes. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijdt in blokjes. Pel de avocado en verwijder de pit en snijdt ook dit in blokjes. Pel de sjalot en snijdt heel fijn. Snipper de basilicum fijn. Meng alle ingrediënten onder elkaar, smakelijk!


xoxo Shana

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page