top of page

Zoete aardappelfriet

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Afgelopen week maakte ik nog eens een keertje zoete aardappel friet. Hmm wat was dat lekker! En wat kon er bij mijn frietjes nu zeker niet ontbreken? Mayonaise natuurlijk! Deze mayonaise van vandemoortele is echt mijn favoriet, ik ga altijd voor de variant met ei! En waarom is deze mayonaise nu eter dan andere hoor ik jullie al denken. Ze hebben een clean label wat wil zeggen dat er geen kunstmatige bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd werden. 0% additieven, 100% iets voor jou dus! Wat is jullie favoriete combo met mayonaise?


Wat heb je nodig?

-zoete aardappel

-mayonaise van vandemoortele natuurlijk!

-frietketel


Hoe maak je het?

Snijdt de zoete aardappel in frieten (met schil). Spoel af onder koud stromend water en droog of met een propere vaatdoek. Bak de frietjes voor op 150 graden maar laat ze niet kleuren. Laat de frieten uitlekken en afkoelen. Verwarm nu de olie tot 180 graden en bak de frietjes tot ze knapperig worden. Serveer met mayonaise en wat zeezout, yum!


xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page