Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn we volop in het bessenseizoen. De perfecte tijd dus om dit lekkere taartje te maken! De bodem is een zanddeegje dat ik dan vulde met een mascarponeroom en de lekkerste bessen van @hoogstraten.enjoy! De Hoogstraten Bessen zijn echt superlekker, fris en van super kwaliteit!
Wat heb je nodig voor 8 taartjes? BODEM -80 gram fijne kristalsuiker -160 gram ongezouten roomboter -225 gram bloem -1 klein ei VULLING -200 ML slagroom -350 gram mascarpone -2 eetlepels suiker -1 limoen -bramen, frambozen, rode bessen en blauwe bessen Hoe maak je het? Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenrobot en kneed met de deeghaak tot een stevig deeg. Verpak de bol deeg in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. En steek er 8 rondjes uit die een beetje groter zijn dan je bakvormpjes. Leg ze in de vorm en duw overtollig deeg er af met je handpalm. Bak 20 min op 180 graden met een blindbak vulling. Haal dan de vulling er uit en bak nog 10 min verder. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Klop de room samen met de mascarpone, suiker, limoensap en rasp 3 minuten tot het opgeklopt is. Doe de vulling in de afgekoelde taartbodempjes. Laat 3 uur opstijven in de koelkast. Werk af met het fruit. Xoxo Shana
Comments