top of page

Zandtaartje met vanillepudding en rood fruit

Yes, eens je dit taartje zelf gemaakt hebt wil je geen ander meer! De heerlijke, knapperige bodem met de romige vulling en het frisse fruit maakt dit een perfect vieruurtje. Bak jij ook zo graag je eigen taartjes?

Wat heb je nodig? BODEM -80 gram fijne kristalsuiker -160 gram ongezouten roomboter -225 gram bloem -1 klein ei VULLING -65 gram suiker -16 gram vanillesuiker -3 eidooiers -35 gram bloem -350 ml volle melk -aardbeien, frambozen en bosbessen -munt Hoe maak je het? Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenrobot en kneed met de deeghaak tot een stevig deeg. Verpak de bol deeg in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast. Zet ondertussen de melk op het vuur en haal net voor het kookt van het vuur. Meng suiker, vanillesuiker, eidooiers en bloem onder elkaar in een kom. Giet er een beetje van de melk door en klop los. Voeg dan alle melk toe en meng goed. Giet weer in je pot en breng aan de kook. Laat indikken tot je een dikke pudding hebt. Haal van het vuur en dek af met vershoudfolie. Zet in de koelkast om af te koelen. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. En leg in een langwerpige bakvorm. Ik gebruikte een vorm van 35x11cm. Bak 20 min 180 graden met een blindbak vulling. Haal dan de vulling er uit en bak nog 10 min verder. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Vul dan de bodem met de pudding. Werk af met het fruit en de munt. Xoxo Shana


92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page