Een paar dagen geleden deelde ik het receptje al voor mijn limoencurd. Met die lekkere, frisse curd maakte ik dit heerlijke taartje. Een krokante zandbodem, mascarponeroom en bosbessen maken het recept compleet. Ga jij het proberen?
Wat heb je nodig voor een taartje voor 6-8 personen? -200 gram bloem -30 gram amandelmeel -80 gram poedersuiker -snufje zout -120 gram ongezouten roomboter -1 ei -125 ml slagroom -2 zakjes vanillesuiker -250 gram mascarpone -ahornsiroop naar smaak -Limecurd -Zeste limoen -Bosbessen Doe de bloem, amandelmeel, suiker, boter in een kom en kneed tot een kruimelig deeg. Voeg daarna het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat een half uurtje rusten in de oven. Bestuif dan je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot het ongeveer een halve centimeter dik is. Snijd een cirkel uit die langs alle kanten ongeveer 3 CM groter is dan je springvorm. Leg dit deeg vervolgens in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Doe de slagroom, vanillesuiker en mascarpone in een kom en klop stijf. Doe er dan ahornsiroop naar smaak bij en meng kort. Zet in de ijskast tot gebruik. Wanneer de taartbodem afgekoeld is besmeer je hem met een paar eetlepels limoencurd. Besmeer dan met een goede hoeveelheid mascarponeroom. Werk het taartje af met bosbessen en limoen zeste. Enjoy! Xoxo Shana
Comentarios