Het feestdiner afsluiten met een topper van dessert die je op voorhand kan maken? Maak dan eens deze heerlijke taartjes. Met zijn vier verschillende lagen heb je echt een explosie aan smaken. Een dikke aanrader dus!
Wat heb je nodig voor 8 taartjes? BODEM -80 gram fijne kristalsuiker -160 gram ongezouten roomboter -225 gram bloem -1 klein ei CRUNCH -45 gram witte chocolade -1 eetlepel zonnebloemolie -20 gram fijngehakte amandelen VULLING -300 gram veenbessen -100 gram kristalsuiker -30ml vers geperst sinaasappelsap GANACHE -180 gram witte chocolade -60 gram slagroom Hoe maak je het Doe alle ingrediënten voor de bodem in je keukenrobot en kneed met de deeghaak tot een stevig deeg. Verpak de bol deeg in vershoudfolie en leg een uur in de koelkast. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. En steek er 8 rondjes uit die een beetje groter zijn dan je bakvormpjes. Leg ze in de vorm en duw overtollig deeg er af met je handpalm. Bak 20 min op 180 graden met een blindbak vulling. Haal dan de vulling er uit en bak nog 10 min verder. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Maak dan de crunch. Smelt de chocolade en meng met de olie en fijngehakte amandelen. Verdeel en klein beetje over de bodem van elk taartje. Laat de veenbessen met de suiker en het sinaasappelsap koken voor 10 minuten tot je een dikke saus hebt. Verdeel hier ook een goede eetlepel van over de bodem van de taartjes. Smelt nu de chocolade samen met de slagroom voor de laatste laag van je taartje. Giet dit in het taartje tot het vol is en zet in de koelkast om op te stijven. Afwerken kan je doen met fijngehakte amandelen of gesuikerde veenbessen. Eet smakelijk! Xoxo Shana
Comments