top of page

Zandkoekjes met confituur

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Zandkoekjes maken is zo eenvoudig en ideaal om met kinderen te doen. Bij deze versie maakte ik een variant met confituur. Zo zien ze er nog leuker uit!

Wat heb je nodig? -350 gram bloem + extra om te bestuiven -2 theelepels bakpoeder -250 gram ongezouten roomboter -175 gram kristalsuiker -1 ei -1 zakje vanillesuiker -1 pot confituur naar keuze -poedersuiker Hoe maak je het? Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Mix in een andere kom de boter met de suiker en vanillesuiker romig. Klop daarna het ei erdoor. Voeg het bloemmengsel toe en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg circa 2 uur, of een dag van tevoren, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap van 3-5 mm dik. Steek met de koekjessteker rondjes uit het deeg. Leg ze met een tussenruimte van circa 2 cm op de bakplaten. Steek uit de helft van de koekjes met een klein vormpje sterretjes. Zet de bakplaten onder elkaar in het midden van de oven en bak 12-15 minuten, tot de randjes lichtbruin worden. Wissel halverwege de platen om. Laat de koekjes afkoelen zodat ze stevig zijn. Bestrijk de dichte koekjes met een laag confituur. Druk de uitgestoken koekjes erop. Bestuif met poedersuiker. Xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page