Een zalig kommetje met yoghurt panna cotta afgewerkt met kersencoulis, yummy! Deze keer ging ik aan de slag met de halfvolle yoghurt van @inex_belgium. 100 % Belgisch en een authentieke smaak. De yoghurt maakt de panna cotta minder zwaar en vettig. Ook eens proberen?
Wat heb je nodig voor 6 potjes?
PANNA COTTA
-4 blaadjes gelatine
-250 ml slagroom
-90 gr suiker
-1 vanillestokje
-3 potjes inex yoghurt natuur
COULIS
-300 g kersen (ik gebruikte verse maar je kan er ook uit de diepvriezer kopen, zo kan je dit recept het ganse jaar door maken)
-50 g suiker
-Sap van een 1/2 citroen
-125 ml water
Hoe maak je het?
PANNA COTTA
Week de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan de slagroom met de suiker en het vanillemerg + het stokje aan de kook. Haal de room als deze kookt van het vuur, verwijder het vanillestokje en los de geweekte gelatine daarin op. Roer de yoghurt los en giet daar het warme slagroommengsel bij. Roer dit door tot alles goed gemengd is. Giet het mengsel in de potjes en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
COULIS
Was de kersen en ontpit ze.
Doe ze samen met het water, citroensap en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken, mix daarna tot een gladde en smeuïge coulis. Laat afkoelen.
Serveer de yoghurt panna cotta met de kersencoulis. Smakelijk!
Xoxo Shana
Comments