Een zalig kommetje met bosvruchten, zachte yoghurt en een krokant laagje bovenop: het ideale tussendoortje of een lekker maar voedzaam dessert. Met deze yoghurt brûlée kan je de bal niet mis slaan! Deze keer ging ik aan de slag met de halfvolle yoghurt van @inex_belgium. 100 % Belgisch en een authentieke smaak, beter kan je niet kiezen toch? Ook eens proberen?
Wat heb je nodig voor 4 personen? -4 bramen -8 frambozen -12tal bosbessen -4 potjes halfvolle yoghurt van Inex -4 eetlepels zusto -afwerking: munt en extra fruit Hoe maak je het? Snijd het fruit in kleinere stukken. Verdeel over de potjes. Schep dan in ieder schaaltje 1 potje yoghurt. Verdeel hier een eetlepel zusto over. Laat smelten en carameliseren met een gasbrandertje. Werk eventueel nog af met extra fruit en munt. Serveer direct. Wil je het graag vooraf voorbereiden? Dat kan perfect maar strooi de zusto er pas op net voor het branden en serveren. Tip: je kan ook kiezen voor diepvries fruit. Maar laat dit dan ontdooien en goed uitlekken zodat het geheel niet waterig wordt. Xoxo Shana
Comments