top of page
Foto van schrijverShana Vanhoof

Wortel rolcake

Een lekkere wortelcake mag zeker niet ontbreken op de paasbrunch! Deze rolcake met lekkere roomkaasvulling moet je echt eens proberen. Hij werd in elk geval warm ontvangen en goed gekeurd door mijn collega's op het werk. Ga jij hem ook maken?

Wat heb je nodig? -3 wortels -3 eieren -60 gram donker bruine suiker -60 gram kristalsuiker -theelepel baking soda -theelepel vanille extract -theelepel kaneel -halve theelepel gemberpoeder -snufje nootmuskaat -snufje zout -90 gram bloem -450 gram roomkaas -50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur -180 gram bloemsuiker -handje walnoten Hoe maak je het? Schil de wortelen en snijd in de stukjes. Doe ze in een pot met water en breng aan de kook. Kook tot ze mals zijn en giet af. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Laat wat afkoelen. Klop de eieren los. Voeg daarna de suiker beetje per beetje toe en mix 5 tot 10 minuten luchtig. Voeg daarna 150 gram van de gepureerde wortel en het vanille extract toe. Zeef er daarna de kruiden, baking soda en bloem bij en meng met een spatel onder elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er het beslag over. Bak 10 tot 12 minuten op 175 graden. Haal uit de oven en leg een handdoek op de cake, draai de cake met behulp van een plank om. Verwijder voorzichtig het bakpapier en leg een nieuw vel bakpapier op de cake. Rol de cake samen met bakpapier en handdoek op en laat zo helemaal afkoelen. Voor de vulling klop je de roomkaas samen met de boter en poedersuiker op. Zet in de ijskast tot de cake koud is. Rol de cake dan weer open en besmeer met 2/3 van de vulling. Rol voorzichtig op en besmeer de bovenkant met de rest van het mengsel. Werk af met gehakte walnoten. Enjoy! Xoxo Shana

147 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page