top of page

Wok met broccoli, cashewnoten en glasnoedels


Wok, een ideale manier om je ijskast leeg te maken. Ik gebruik meestal gewoon de restjes groenten die ik nog liggen heb. Deze keer ging ik voor broccoli, courgette, paprika en lenteui. Ik werkte af met glasnoedels die ik bij de lidl kocht aangezien het vorige week Aziatische week was. Telkens wanneer het Aziatische week is koop ik een hele voorraad ingrediënten. Doen jullie dit ook?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-100 gram glasnoedels

-1 broccoli

-halve gele paprika

-halve courgette

-handje cashewnoten

-half blik kokosmelk

-theelepel sambal

-bouillonblokje

-4 lenteuitjes


Hoe maak ik het?

Kuis de broccoli en snijdt in roosjes. Breng aan de kook en laat 5 minuten in gezouten water koken, giet af.

Kook water opnieuw water en zet af. Leg de glasnoedels in de pot en laat vijf minuten staan.

Snijdt de paprika en courgette in blokjes. Zet een wokpan op het vuur en verwarm wat olie. Doe de paprika, courgette en cashewnoten in de pan en wok voor 5 minuten. verkruimel er het bouillonblokje boven. Voeg vervolgens de broccoli toe en bak even mee.

Voeg nu de kokosmelk en de sambal toe. Als laatste voeg je er de glasnoedels onder. Werk af met wat fijngesneden lentui en eet smakelijk!


xoxo Shana

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page