top of page

Walnoot caramel taart

Amai wat een lekker taartje was dit! Het combineert het zoete van de karamel met het krokante van de walnoot. Een echte treat! En voor de geïnteresseerden: het geheime ingrediënt is namelijk deze pure Ierse boter van @kerrygold_nl. Lekker romig en vol van smaak.


Wat heb je nodig? BODEM -300 gr bloem -60 gr kristalsuiker -230 gr ongezouten koude boter -4 el ijskoud water VULLING -200 gr kristalsuiker -100 gr boter in blokjes -200 ml slagroom -200 gr walnoten Hoe maak je het? Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog een extra lepel water toe als het deeg niet voldoende aan elkaar zou plakken. Bestuif je aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Plaats het deeg in de vorm en druk het goed aan in de randjes. Beleg je deeg met een stuk bakpapier en vul dit met bakbonen. Zet voor 20 minuten in de koeling. Verwarm in de tussentijd de oven voor naar 190 graden. Bak hierna de vulling 15 minuten blind. Haal de bonen en het bakpapier eraf en bak nog eens tien minuten of tot het deeg lichtbruin begint te kleuren. Ondertussen bereid je de vulling: doe de kristalsuiker met 3 eetlepels water in een pan. Zet dit op een zacht vuur en roer tot de suiker volledig is opgelost. Zet het vuur nu hoger en roer niet meer. Laat het koken tot de suiker een donkere karamelkleur krijgt. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Roer dit goed door tot de boter gesmolten is en voeg de slagroom toe. Zet weer op hoog vuur en breng het geheel weer aan de kook. Laat inkoken tot het ietsje dikker wordt. Voeg de walnoten als laatste toe. Stort de vulling op de bodem. Zet de taart in de oven voor ongeveer 10-15 minuten of tot de vulling flink aan het bubbelen is. Haal de taart uit de oven en laat volledig afkoelen voor je het gaat aansnijden. Zelf liet ik de taart een nachtje in de ijskast voor een stevig resultaat. Xoxo Shana

202 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page