top of page

Vlierbloesemsiroop


Vorig jaar zag ik het meermaals voorbij komen, vlierbloesemsiroop. Ik besloot daarom dit jaar ook maar eens op zoek te gaan. En nu had ik toch wel het geluk dat ik dit kon vinden bij mijn schoonmoeder, YES! Ik mocht er een zak vullen en ging aan de slag. Hmm wat is dit lekker! Komende week heb ik nog 2 receptjes voor jullie wat je nu met deze siroop kan maken. Jullie kunnen dus nu nog net op tijd vlierbloesem gaan zoeken en aan de siroop beginnen. Succes!


Wat heb je nodig?

-20 schermen vlierbloesem

-1,5 liter water

-1kg suiker

-2 citroenen

-1 sinaasappel


Hoe maak je het?

De vlierbloesemschermen kan je plukken rond eind mei/begin juni. Pluk de schermen, verwijder de bladeren en schud de bloesems af zodat de beestjes eraf zijn. Spoel ze niet af! Want anders spoel je een deel van de smaak weg? Bren in een grote pan het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker opgelost is.

Voeg vervolgens de vlierbloesemschermen toe en zet het vuur uit. Snijd de citroenen en sinaasappels in schijfjes en voeg toe. Doe het deksel op de pot en laat 24 uur trekken. Zeef na 24 uur het sap met een neteldoek. Vang het sap op in en pan. Zet de pan terug op het vuur en breng eventjes aan de kook. Laat 3 tot 5 minuten doorkoken zo dikt het sap. Giet het mengsel in flessen en bewaar in de ijskast.


xoxo Shana

587 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page