Halloween, het is nooit mijn favoriete dag geweest. Integendeel zelfs. Daarom vergat ik ook dit jaar weer om op tijd aan de slag te gaan met Halloween receptjes. Maar deze vleermuisjes toverde ik toch nog snel op tafel! De vulling maakte ik met de lekkerste Oreokoekjes! Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig voor 15 stuks? -180 gram Oreokoekjes+nog een pakje extra voor de vleugels -90 gram roomkaas -200 gram melkchocolade -eetbare oogjes Hoe maak je het? Doe de Oreokoekjes in de foodprocessor en maal fijn. Voeg daarna de roomkaas toe en maal nog kort zodat alles goed gemengd is. Rol er kleine bolletjes van en leg op een bord met bakpapier. Zet ze daarna minstens 2 uur in de ijskast. Je kan ze ook even een kwartiertje in de diepvriezer doen zodat ze goed koud zijn. Smelt vervolgens de chocolade en dompel de balletjes er één voor één in en leg terug op het bakpapier. Zet weer in de ijskast of diepvries tot de chocolade goed hard geworden is. Bereid de vleugels voor. Haal een Oreo uit elkaar zodat je de twee rondjes apart van elkaar hebt. Snijd elke rondje in 2 en haal er een klein hoekje af zodat je ze makkelijk op de balletjes kan bevestigen. Haal de balletjes uit de ijskast en plak de vleugels en de oogjes met een beetje chocolade erop. Met het punt van je mes sop je in de chocolade en vorm je de oortjes. Zet daarna weer in de ijskast tot alles mooi vast geworden is. Enjoy! Xoxo Shana
Comments