top of page

Verfrissende ice tea


Ice tea, ik ben er zot van! Het liefst zou ik het elke dag drinken. Maar in de originele variant zit jammer genoeg veel suiker en veel calorieën. Daarom maak ik geregeld een fles gezonde ice tea. Deze keer ging ik voor een variant met limoen, munt en camillethee. Heerlijk verfrissend in de zomer. Maar net zo lekker in de winter als je net als ik zot bent op ice tea! Wat drinken jullie buiten water doorheen de dag?


Wat heb je nodig?

-4cm gember

-1 en een halve liter water

-2 zakjes camillethee

-handvol muntblaadjes

-4 eetlepels honing

-2 limoenen


Hoe maak je het?

Verwijder de schil van de gember, ik doe dit door met een lepel de krassen. Zo komt de schil gemakkelijk los. Snijd in kleinere stukjes. Doe de gember met het water in een pot en laat koken. Eens het kookt zet je het vuur af. Doe er nu de munt en de zakjes thee bij en laat 15 minuten trekken. Haal de theezakjes eruit en zeef het sap zodat ook de munt eruit is. Voeg de honing en het sap van de 2 limoenen toe, roer goed. Laat afkoelen en zet in de ijskast. Serveer ijskoud met ijsblokjes, verse munt en eventueel nog een schijfje limoen. Heerlijk in de zomer maar net zo lekker in de winter als je een echte liefhebber bent van iced tea zoals ik! Enjoy


xoxo Shana

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page