top of page

Vegetarische wok met peultjes


Genoeg groenten eten, dat blijft voor de meeste onder ons altijd wel een struikelblok. Met deze wok krijg je makkelijk 250 gram groenten binnen! Ook deze keer koos ik weer voor een vegetarische variant, ik ben namelijk niet zo'n vleeseter. Gemiddeld eet ik 2 keer per week vlees. Ook werkte ik in deze wok met de umamipasta van Lima. Umami betekent letterlijk 'verrukkelijk' in het japans. Het is een ideale toevoeging aan de andere basis smaken: bitter, zoet, zout en zuur. Eten jullie dagelijks voldoende groenten?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-125 gram woknoedels

-250 gram peultjes

-1 gele paprika

-125 gram champignons

-halve courgette

-1 bouillonblokje

-2cm umamipasta


Hoe maak je het?

Kuis de peultjes en kook 5 tot 7 minuten in water met het bouillonblokje. Wanneer gaar schep je de peultjes in het vergiet. Giet ze niet af! Kook in hetzelfde water de noedels gaar. Snijdt ondertussen de paprika, champignons en courgette. Zet een wok met wat olie op het vuur en voeg eerst de paprika en courgette toe. Wok een 3tal minuten voor je de champignons toevoegt. Voeg vervolgens de umami toe. Wanneer alle groenten gaar zijn voeg je de peultjes toe, roer een minuutje mee. Giet de noedels af en roer onder de groenten. Kruid bij indien nodig! Smakelijk


xoxo Shana

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page