Dit jaar is Lidl trotse partner van de VeggieChallenge van Eva vzw. Tijdens deze VeggieChallenge proberen we dertig dagen gezonder, lekkerder en ecologischer te eten. Tijdens de maand maart gaan tienduizenden Belgen de uitdaging aan om meer vegetarisch of veganistisch te eten. Want dat is goed voor jouw gezondheid, dierenwelzijn en het milieu. Zelf eet ik een 4tal keer per week vegetarisch. Maar deze maand doe ik nog eens extra hard mijn best. Zo maakte ik ook deze wok met de vegetarische kip stukjes van Garden gourmet die je nu bij Lidl kan krijgen! Zagen jullie trouwens ook al dat het gamma vegetarische producten in Lidl steeds groter wordt?
Wat heb je nodig voor 3 personen?
-bakje veggie kipstukjes
-50 ML sojasaus
-eetlepel honing
-rode peper
-teentje look
-3cm gember
-1 broccoli
-1 wortel
-2 portobello's
-1/4de witte kool
-250 gram tagliatelle
-pindanoten
Hoe maak je het?
Marineer de veggie kipstukjes. Doe dit door de gember te raspen, look te persen en de rode peper fijn te snijden. Doe dit samen met de honing en sojasaus bij de kip en zet aan de kant.
Snijd de broccoli in roosjes en kook gaar. Giet af. Kook de tagliatelle gaar in gezouten water en giet ook af. Snijd de wortel in reepjes de portobello's in blokjes en de witte kool in reepjes. Wok alle groenten tot de beetgaar zijn. Voeg dan de vleesvervanger toe inclusief al de saus. Bak kort mee. Voeg broccoli en pasta toe en meng alles goed. Serveer direct en werk af met pindanoten.
Xoxo Shana
Comentarios