top of page

Vegetarische pokebowl


Zoals vele misschien al gemerkt hebben eet ik niet zo vaak vlees. Ik ben zelf niet vegetarische maar eet het gewoon niet zo graag. Met pokebowls kan je oneindig variëren, deze keer koos ik voor krokant gebakken kikkererwten. Hmm hier heb ik echt van genoten. 🤤 Wat heb je hiervoor nodig? 🍣 -80gr sushirijst per persoon -100 gram kikkererwten uit blik -theelepel lookpoeder -theelepel paprikapoeder -eetlepel olie -2 eetlepels sushiazijn -paar kerstomaatjes -beetje gele paprika -beetje komkommer -beetje lente-ui -halve avocado -sesamzaadjes, sojasaus, wasabi,.. Hoe ga ja te werk? 🥑 Spoel de sushirijst tot het water helder is, kook de rijst tot hij gaar is en laat afkoelen. Spoel de kikkererwten goed, laat uitlekken. Meng met de olie, lookpoeder en paprikakruiden en stort uit op een bakplaat. Bak 15 minuten tot ze krokant zijn in een oven van 220 graden. Begin nu met de voorbereiding van de toppings. Snijdt de tomaat, avocado, paprika, lente-ui en komkommer. Meng de sushiazijn onder de rijst, doe in een kom. Beleg vervolgens met de toppings (avocado, lenteui, paprika, komkommer, tomaat en kikkererwten) en werk af met de sesamzaadjes. Eet met je favoriete sojasaus en wasabi. Of maak een wasabimayonaise. Smakelijk 😘😍

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page