Met pasta kan je hier thuis nooit misdoen! Deze keer maakte ik een vegetarische variant voor mezelf en voor mijn vriend voegde ik kip toe. Het was een lekker zacht en romig sausje dat boordevol groenten zit! Maken jullie ook vaak 2 alternatieven van een gerecht?
Wat heb je nodig voor 2 a 3 personen?
-300 gram spaghetti
-2 rode paprika's
-1 ajuin
-200 gram champignons of 200 gram kippenblokjes voor de niet-vegetariërs
-400 gram tomatenblokjes
-4 eetlepels mascarpone
-100 ml kookvocht
-peper, zout, chilipoeder, knoflookpoeder, peterselie
Hoe maak je het?
Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Neem 100 ml kookvocht voor je de pasta afgiet. Giet af. Snijd de paprika en ajuin in blokjes. Verhit een pan met wat olie op het vuur. Bak de ajuin en de paprika voor 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en mascarpone toe en roer tot je een egale saus krijgt. Laat 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout, chilipoeder, lookpoeder en peterselie. Bak ondertussen de champignons of de kip tot ze gaar zijn en voeg bij de saus. Meng de pasta onder de saus en serveer.
xoxo Shana
Comentarios