top of page

Vegetarische pasta met curryroomsaus


Wie denkt dat currysaus alleen geschikt is voor de klassieker 'rijst met kip en curry' is zeker en vast mis. Met dit curryroomsausje heb je een perfecte vegetarische pasta! En een extra bonus is ook dat dit gerecht binnen de 15 minuten op tafel staat, ideaal dus. Gaan jullie ook wel eens voor een vegetarisch gerecht?


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-250 gram spaghetti

-1 courgette

-1 ajuin

-250 ml kookroom

-currypoeder, peper en zout

-bouillonblokje

-afwerking: verse peterselie


Hoe maak je het?

Kook de pasta gaar in gezouten water en giet af. Pel de ajuin en snijdt fijn. Was de courgette en verwijder de boven en onderkant en de zaadlijsten. Snijdt in blokjes. Stoof de ajuin aan in wat olie, verkruimel er een bouillonblokje over. Is de ui glazig? Voeg dan de courgette toe en stof nog 5 minuten. Voeg vervolgens de kookroom toe en warm stilletjes op, breng niet aan de kook. Kruid bij met currypoeder, peper en zout. Ik gebruikte ongeveer 2 eetlepels currypoeder. Is de saus te dun? Dan kan je het nog even binden. Serveer de pasta met de saus en wat vers gesneden peterselie. Smakelijk!


xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page