top of page

Vegetarische parelcouscous zoetzuur


Zoals de meeste wel weten ben ik totaal geen vleeseter. Ik eet gemiddeld 5 dagen per week vegetarisch, gewoon omdat ik dit lekkerder vind. Deze keer zette ik een parelcouscous op tafel met paprika, ajuin, champignons en lente-ui. Ik werkte af met een beetje zoetzuresaus en maakte de saus lekker spicy door mijn eigen sambal te gebruiken.


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-150 gram parelcouscous

-1 rode paprika

-1 ui

-250 gram champignons

-2 lente-uitjes

-1 theelepel sambal

-2 eetlepels zoetzuresaus


Hoe maak je het?

Kook de parelcouscous gaar in gezouten water en giet af.

Snijdt ondertussen de paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de ui in ringen.

Doe wat olijfolie in de pan samen met de sambal en stoof eventjes aan. Voeg vervolgens de ui toe en wok tot ze glazig is. Voeg dan de paprika toe. Na een paar minuten voeg je ook de champignons toe. Wanneer alle groentjes zacht zijn roer je de parelcouscous en de zoetzuresaus onder de groenten. Werk af met wat fijn gesneden lente-ui. YUM!


xoxo Shana

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page