top of page

Vegetarische lenterolletjes met tofu

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Ja lenterolletjes, ik ben er helemaal gek van! Je kan er oneindig mee variëren en het is lekker fris. Deze keer koos ik voor een vulling met rijst, avocado, paprika en tofu. Maken jullie wel eens lenterolletjes? Wat heb je nodig? 🥢 -200 gram tofu -5 rijstvellen -restje gekookte rijst ongeveer 70 gram -gele paprika -avocado -2 eetlepels sojasaus -sap van een halve citroen -2 eetlepels ahornsiroop Hoe maak je het? 🥑 Kook eventueel de rijst gaar en laat afkoelen. Ik gebruikte een restje rijst van de vorige dag. Snijdt de tofu in lange reepjes en doe samen met de sojasaus, ahornsiroop en het sap van de citroen in een kom en laat marineren. Ik zette dit een paar uur vooraf in de ijskast. Vervolgens bak je de tofu krokant in een pan met een beetje olie. Snijdt de avocado en paprika in reepjes. Doe wat koud water in een kom en week de rijstvellen 1 voor 1, zorg dat ze niet te zacht worden zodat je ze nog goed kan rollen. Beleg met wat rijst, gebakken tofu, paprika en avocado. Rol nu dicht. Doe verder voor de andere rijstvellen. Serveer met je favoriete saus ik nam deze keer sojasaus. Yummy 😍

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page