Chocolade parfait met crumble van cashewnoten
- Shana Vanhoof
- 23false57 GMT+0000 (Coordinated Universal Time)
- 1 minuten om te lezen
Vandaag deel ik nog een laatste dessertje met het oog op de feestdagen. Deze chocolade parfait is echt het perfecte dessert. Je kan alles vooraf al maken zodat je heel de avond bij je gezelschap kan blijven, ideaal toch he? Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig voor 6 potjes?
-200 gram melkchocolade
-3 eierdooiers
-75 gram suiker
-250 ml slagroom
-50 gram boter
-50 gram bloem
-50 gram suiker
-50 gram cashewnoten
-gezouten caramel saus
Hoe maak je het?
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop de eidooiers met suiker tot bleek en luchtig. Klop de slagroom stijf. Meng de gesmolten chocolade voorzichtig met het eimengsel en spatel daarna de slagroom erdoor.
Giet in glaasjes en vries minstens 4 uur in.
Meng boter, bloem, suiker en cashewnoten tot kruimeldeeg.
Bak 10–12 minuten op 180°C tot goudbruin. Laat afkoelen.
Haal net voor serveren de glaasjes parfait uit de diepvriezer, werk af met wat kant en klare caramel saus en de crumble. Smakelijk!
Xoxo Shana





Opmerkingen