top of page

Twixtaart

Ben je net als ik gek op twix? Dan is dit taartje er één voor jou! De taart wordt gemaakt uit drie delen: zanddeeg, caramel en chocolade. Afgewerkt met wat echte twixstukjes krijg je een taartje dat je vanaf nu bij elk feestje wil eten! Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig voor 1 Taartvorm 35*11cm? BODEM -120 gram ongezouten roomboter -180 gram zelfrijzende bloem -55 gram kristalsuiker VULLING -60 gram ongezouten roomboter -60 gram donker bruine suiker -blikje gecondenseerde melk 400 gram -200 gr melkchocolade -4 twixreepjes (2 pakjes van 2 stuks) Hoe maak je het? Klop de gesmolten boter en de suiker op tot de suiker volledig opgenomen is in de boter. Je mag geen korrels meer voelen van de suiker. Kneed de bloem onder het mengsel. Maak een bol en rol in vershoudfolie. Leg een kwartiertje in de ijskast. Verwarm de oven ondertussen voor op 180°C. Vet je taartvorm in met boter en bebloem. Rol het deeg uit of vul het handmatig in de vorm. Bak ongeveer 20 minuten. Maak ondertussen de caramel. Smelt de boter samen met de donkerbruine suiker. Voeg dan de gecondenseerde melk toe. Laat al roerend koken tot de karamel begint te dikken. Dit kan een hele tijd duren(mee als 30 minuten). Giet de karamel in de afgekoelde taartvorm en plaats in de koelkast om af te koelen. Smelt vervolgens de melkchocolade au bain marie. Giet bovenop de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Hak de twixen fijn en bestrooi de taart hiermee. Zet in de ijskast om uit te harden. Eet smakelijk! Xoxo Shana

228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page