Yes yes, hier ben ik dan met mijn kerstdessertje. Ik ga dit jaar voor een triffle. Super makkelijk en kei lekker!
Wat heb je nodig voor 6 glaasjes? CAKE -1 cake (kan je kopen of zelf bakken) BANKETBAKKERSROOM -500 ml melk -1 vanillestokje -100 gr suiker -2 eidooiers -45 gr maïzena TOPPING -1 mango -6 passievruchten Doe 450 ml melk in een pan. Snijd het vanillestokje met een scherp mesje open en schraap het merg eruit. Voeg zowel de peul als het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook. Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi glad papje van. Verwijder als de melk kookt het vanillestokje. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer het goed door. Giet dit mengsel vervolgens bij de melk in de pan en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Het mengsel zal gaan binden en dikker worden. Blijf de hele tijd roeren. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken. Giet de banketbakkersroom in een lage platte schaal (koelt sneller af) en dek deze af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velvorming kan plaatsvinden. Laat de room eerst wat afkoelen op het aanrecht en zet de kom daarna tot gebruik in de koelkast. Klop het geheel voor gebruik kort door tot een gladde en romige banket bakkersroom. Schil en ontpit de mango en mix glad met de staafmixer. Snijd de passievruchten in 2 en doe het vruchtvlees van 3 bij de mango en roer door elkaar. Maak nu je glaasjes. Steek eerst een rondje uit de cake zodat dit op de bodem van je glas past. Doe er dan wat banketbakkersroom op. En wat mango/passievrucht. Herhaal deze stappen nog eens tot je glaasje vol is en werk af met een halve passievrucht. Enjoy! Xoxo Shana
Comments