top of page

Tiramisukaastaart


Tiramisukaastaart 😍 best of both worlds of niet dan? Tiramisu en kaastaart, beide behoren ze tot een van mijn lievelings desserts. Ahja en onder het motto 'niet perfect, gewoon goed' van @foodlies.nl plaats ik deze foto toch maar. Want zelf was ik niet 100procent overtuigd. 🙄


Wat heb je nodig? -300 gram lange vingers -120 gram boter -4 gelatine blaadjes -100 ml melk -200 gram kristalsuiker -500 gram mascarpone -200 gram roomkaas -200 ml koffie -5 eieren -cacaopoeder

Hoe maak je het? Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe de helft van de lange vingers in een foodprocessor en maal fijn. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje. Meng dit onder de koekjes. Doe dit vervolgens op de bodem van de springvorm en duw aan met de achterkant van een lepel. Zet even in de ijskast. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Mix 1 ei met 4 eierdooiers luchtig samen met de suiker. Neem een steelpannetje en verwarm de melk. Knijp het water uit de gelatine en doe bij de melk. Roer tot het opgelost is. Mix vervolgens de mascarpone en roomkaas bij onder het eimengsel, ook de melk mag erbij. Doe nu de helft van het beslag in de springvorm. Zet een half uurtje in de ijskast. Vervolgens maak je 200ml koffie. Doop de lange vingers in de koffie en leg ze in de vorm. Als laatste doe je de rest van het beslag over de lange vingers. Laat opstijven in de koelkast. Afwerken kan met wat cacaopoeder. Enjoy 😘

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page