Het is weer rabarbertijd! Zoals elk jaar ga ik er weer eens mee aan de slag. Deze keer maakte ik een tiramisu met boudoirkes. Lekker fris maar zoet.
Wat heb je nodig voor 6 porties?
-10 boudoirs
-1 sinaasappel
-200 gram rabarber
-25 gram suiker
-scheut water
-50 gram aardbeienconfituur
-250 gram mascarpone
-150 gram griekse yoghurt
-2 eetlepels ahornsiroop
-zakje vanillesuiker
-sap van een limoen
-afwerking: munt, aardbei en limoenpartjes
Hoe maak je het?
Snijd de rabarber in blokjes. Doe dit samen met de suiker en een scheut water in een steelpannetje. Breng aan de kook. Laat op een zacht vuur pruttelen tot het zacht geworden is. Roer er vervolgens de confituur door en laat afkoelen.
Leg de boudoirs in een schaal en overgiet met het sap van de appelsien. Dit sap zou juist genoeg moeten zijn om de boudoirs wak te maken. Roer de mascarpone, griekse yoghurt, ahornsiroop, vanillesuiker en het sap van de limoen onder elkaar. Verdeel vervolgens de rabarber over de boudoirs en spuit met een spuitzak het mascarponemengsel hier bovenop. Werk af met aardbeien, munt en een stukje limoen. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments