top of page

Tiramisu met perzik

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Dit dessertje is eigenlijk spontaan ontstaan tijdens het werken. Maandelijks organiseren we samen met onze bewoners de kookclub, waar onze ouderen nog een keertje een heel menu mogen koken. Vorige maand maakten we als nagerecht deze zomerse tiramisu met perzik. Super lekker en een voltreffer bij alle deelnemers! Die moest ik dus thuis nog eens opnieuw maken om hem met jullie te delen.

Wat heb je nodig voor 4-6 porties? -2 eiwitten -250 gram mascarpone -2 eetlepels honing -1 zakje vanillesuiker -12 lange vingers -blik perziken op siroop (4 halve perziken) Hoe maak je het? Klop de eiwitten stijf. Doe de mascarpone samen met honing en de vanillesuiker in een kom en voeg er 50ml siroop van de perziken aan toe. Klop dit los. Spatel er dan de eiwitten onder. Snijd de perziken in blokjes en spatel ook door het mascarponemengsel. Dompel de lange vingers in de rest van de siroop. Leg ze op de bodem van je dessertglaasjes(2 per glaasje). Schep er dan wat van het mascarponemengsel op. Verkruimel dan nog wat extra lange vingers op de bovenkant. Zet minstens 30 minuten in de ijskast. Enjoy! Xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page