top of page

Tiramisu met mango

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Tiramisu, je kan er ongetwijfeld veel richtingen mee uit. Deze keer wou ik gaan voor een frisse variant tegen Pasen. Ik ging daarom voor mango! De lange vingers werden daarom niet in koffie gesopt maar wel in mangofruitsap. Een fris resultaat op een mooie lentedag!


Wat heb je nodig voor 4 porties?

-1 mango

-12 lange vingers

-mangofruitsap

-250 gram mascarpone

-250 gram slagroom

-2 eetlepels suikervervanger sukrin:1

-afwerking: paaseitjes voor bovenop


Hoe maak je het?

Klop de mascarpone samen met de slagroom en de suikervervanger stijf. Verwijder de schil en de pit van de mango en snijdt het vruchtvlees in blokjes. Doe dit in de blender en meng tot een gladde massa. Voeg 4 eetlepels van de mango toe aan het mascarponemengsel en roer goed. Doe per glas 2 lange vingers in wat mangosap zodat ze zacht worden. Leg deze op de bodem van het glas. Maak vervolgens een laagje mascarpone, gevolgd door wat mango en nog eens een laag mascarpone. Werk de glaasjes af door boven elk glas nog 1 lange vinger te verkruimelen. Als extraatje kan jeook nog een klein paaseitje fijn snijden en dit bovenop strooien. Enjoy!


xoxo Shana

Comments


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page