top of page

Tiramisu met appel

Dit dessertje was echt een schot in de roos! Zelf ben ik altijd al fan geweest van tiramisu maar de alcoholsmaak vond ik nooit lekker. In de loop der jaren heb ik zelf al veel recepten zonder alcohol gemaakt. Deze variant met appel, rozijnen en kaneel was dus ook echt een topper! Ik gebruikte hiervoor de 100% Belgische slagroom van @inex_belgium. Deze room is gemakkelijk bruikbaar voor alle bereidingen en is super smaakvol. Alvast een ideetje voor kerst? Sla hem dan zeker op!

Wat heb je nodig voor 4 glaasjes? -2 appels -beetje boter -2 eetlepels kristalsuiker -theelepel kaneel -8 lange vingers -een half glas appelsap -200 gram slagroom van inex -170 gram mascarpone -2 zakjes vanillesuiker -2 eetlepels rozijnen -2 eetlepels geroosterde amandelschilfers Hoe maak je het? Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd daarna in blokjes. Doe een beetje boter in de pan en voeg de appels toe met de suiker en kaneel. Bak voor 5 minuten, de appel moet nog bite hebben en mag zeker geen moes geworden zijn. Zet aan de kant. Klop vervolgens de slagroom stijf. Voeg dan de vanillesuiker en mascarpone toe en meng nog kort. Dompel de lange vingers in de appelsap en leg er 2 op de bodem van elk glaasje. Verdeel er wat van het slagroommengsel op, dan wat appeltjes, rozijnen en amandelschilfers en herhaal alles nog een tweede keer. Zet een paar uur in de ijskast om op te stijven, enjoy! Xoxo Shana

213 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page