top of page

Tartelettes met aardbei, pudding en room

Dat het weer volop aardbeien seizoen is dat weten jullie vast allemaal. En dat die van Hoogstraten de beste zijn hopelijk ook! Deze tarteletjeset aardbei moet je zeker eens proberen. Ze zijn het perfecte vieruurtje. Ga jij ze bakken?



Dit heb je nodig voor 4 tartelettes:

TARTELETTES

-100 gram bloem

-15 gram amandelmeel

-40 gram poedersuiker

-snuf zout

-60 gram ongezouten roomboter

-15 gram losgeklopt ei

AARDBEIENGELEI

-100 gram aardbeien

-30 ml water

-20 gram suiker

-1 blaadje gelatine

PUDDING

-1 ei

-2 zakjes vanille suiker

-15 gram fijne kristal

-15 gram puddingpoeder

-130 gram melk

SLAGROOM

-170 ml slagroom

-40 gram mascarpone

-1 zakje vanille suiker

-20 gram kristalsuiker

AFWERKING

-Paar extra aardbeien


Hoe maak je het?

TARTELETTES

Doe bloem, amandelmeel, poedersuiker, zout en boter in een kom. Mix tot een kruimelig deeg.

Voeg het ei toe en kneed tot een mooi soepel deeg. Verpak het in folie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 4 mm dikte. Plaats de bakringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek 4 rondjes uit met behulp van je bankring. Leg dit op de bodem. Kneed de rest van het deeg opnieuw en rol uit. Snij banen deeg die net zo hoog zijn als de tartelette vormpjes. Bekleed de zijkanten van de vormpjes met dit deeg. Snij de overtollige randjes deeg weg. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bak de tartelettes in 12-15 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte).


PUDDING

Meng het ei met de suiker en vanillesuiker, het puddingpoeder en een paar eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Giet er dan het mengsel bij en laat kort koken en indikken. Doe de pudding in een kom en leg huishoudfolie direct op de banketbakkersroom om een vel te voorkomen.

Laat het afkoelen tot in de koelkast.


GELEI

Week de gelatine in ruim koud water. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij in stukjes. Breng de aardbeien met het water en de suiker. Laat ongeveer 10 minuten koken. Pureer de aardbeien. Knijp het gelatineblaadje uit en roer door de aardbeienpuree tot het opgelost is. Doe het dan in een spuitzak zonder spuitmondje.


SLAGROOM

Mix de slagroom met de mascarpone en beide suiker soorten stijf. Doe 1/3de van dit mengsel in een spuitzak met spuitmondje. Neem de pudding erbij en klop deze nog eens goed los met een elektrische mixer. Mix er dan de rest van de room door.


Ga verder met het opbouwen en afwerken van de tartelettes.

Verdeel de aardbeiengelei over de bodem van alle tartelettes.

Spuit er het pudding/roommengsel op tot aan de rand. Verdeel er stukjes aardbei. Werk af met de slagroom. Garneer iedere tartelette met een halve aardbei.


Xoxo Shana

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page