Hmmmm, deze heerlijke tarte tatin moet je eens proberen! Voeg er nog een toefje slagroom aan toe en je hebt het perfecte dessert.

Wat heb je nodig?
-150 gram kristalsuiker
-150 ml water
-60 gram ongezouten roomboter
-7 appels
-1 vel bladerdeeg
Hoe maak je het?
Zet een pan op het vuur(eentje die ook in de oven mag) en doe hier de suiker en het water in. Roer niet tot je hele kleine witte belletjes ziet, roer dan met een garde tot je een mooie lichtbruine karamel krijgt.
Voeg dan de boter toe en blijf mengen met een garde tot je een mooie karamelstructuur krijgt. Haal van het vuur.
Schil de appels en snij het klokhuis eruit met een appelboor. Snijd de geschilde appels in twee.
Leg de appels met de bolle zijde naar beneden in de pan.
Rol vervolgens het vel bladerdeeg uit en leg dit over de appels heen. Vouw de randen van het deeg rond de appels die langs de rand van de pan liggen. Maak in het midden van de lap deeg een gaatje, zodat stoom kan ontsnappen tijdens het bakken.
Bak de tarte tatin gedurende 30 minuten in de oven van 180°C.
Haal uit de oven en plaats een groot bord omgekeerd op de pan. Draai de pan om, zodat de tarte Tatin op het bord valt.
Serveer de taart warm of koud.
Tip: Super lekker met slagroom of ijs.
Xoxo Shana
Comentarios