Een hele tijd terug ging ik al eens aan de slag met pulled pork. Een recept waar enorm veel tijd in kruipt. Nu ging ik op zoek naar een snellere variant. En die vond ik! Ik maakte nu dus voor het eerst pulled chicken en amai wat was dit lekker! Heb jij het al eens gegeten?
Wat heb je nodig voor 8 mini soft taco's(2 tot 3 personen)?
-2 kipfilets
-1 tl paprikapoeder
-1 tl chili poeder
-0.5 tl knoflookpoeder
-peper en zout
-100 ml kippenbouillon
-150 ml bbq saus naar keuze
-soft taco's of wraps
-avocado
-coleslaw
-zure room
-limoen
-sjalotje
Hoe maak je het?
Snijd de kip in grove stukken. Doe wat boter in een pan(met deksel). Kruid de kip met peper, zout en de andere kruiden. Bak aan. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat een uurtje stoven met het deksel op de pan.
Vervolgens kan je de kip met twee vorken uit elkaar trekken tot draadjesvlees. Meng er nu de bbqsaus onder.
Maak verse coleslaw of koop hem kant en klaar in de supermarkt.
Meng de zure room met het sap van een halve limoen, peper en zout. Roer goed.
Snipper het sjalotje fijn en snijd de avocado in plakjes.
Warm de soft taco's kort op. Dat kan in de microgolfoven of je kan ze kort op de grill leggen. Beleg ze met de pulled chicken, coleslaw, zure room, sjalot en avocado. Eet smakelijk!
Xoxo Shana
Comments