top of page

Swirlkoekjes chocolade zeezout

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Wil je nu eens koekjes bakken die niet alleen heerlijk zijn, maar er ook indrukwekkend uitzien? Deze swirlkoekjes met vanille en chocolade zijn daar perfect voor! Ga jij het proberen?

Wat heb je nodig?

-250 gram ongezouten roomboter -100 gram poedersuiker

-300 gram bloem

-zeezout

-1 tl vanille extract

-1 a 2 eetlepels cacaopoeder


Hoe maak je het?

Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg de bloem en het zeezout toe en kneed tot een stevig koekjesdeeg.

Deel het deeg in twee delen. Door het ene deel kneed je het vanille-extract. Door het andere deel kneed je de cacaopoeder.

Maak een bal van beide delen, wikkel in vershoudfolie en leg een uur te rusten in de koelkast voordat je verder gaat.

Eenmaal afgekoeld bestuif je je werkblad met bloem en rol je beide ballen deeg uit tot ongeveer 2 – 2,5 millimeter dikte. De plakken moeten ongeveer even groot en dik zijn.

Je gaat de plakken deeg nu op elkaar leggen, als er een verschil in grootte is dan leg je de kleinste plak op de grootste plak. Rol het voorzichtig op en leg opnieuw een uur te rusten in de koelkast.

Snijd de rol deeg na het rusten in plakken van 5 mm. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 15 minuten.


Xoxo Shana

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page