top of page

Sushisandwich met surimi en omelet

Al een geruime tijd stond deze sushisandwich op mijn 'to cook' lijstje. Nu ik gezien heb hoe eenvoudig het eigenlijk is gaat hij hier nog vaker gemaakt worden! Het is veel sneller klaar dan je standaard sushirol en minstens even lekker. Deze keer vulde ik hem met komkommer, wortel, avocado, omelet en surimi. Ga jij het ook proberen?Wat heb je nodig voor 6 sushisandwiches?

-250 gram sushirijst

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel suiker

-1 theelepel zout

-6 norivellen

-halve komkommer

-2 wortels

-2 avocado's

-4 eieren

-12 stokjes surimi

-kewpiemayonaise

-sriracha

-sojasaus


Hoe maak je het?

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er dan de rijstazijn, suiker en zout onder en laag afkoelen.

Snij alle groenten in fijne reepjes. Klop de eieren los, kruid met peper en zout en bak er 2 omeletten van. Hak de surimi fijn en meng met kewpiemayonaise naar smaak.

Leg een norivel met de blinkende kant omlaag rechtstreeks op je plank. Leg het norivel met een punt naar jou toe, alsof er een ruit voor jou ligt.

Neem met vochtige handen een kleine hoeveelheid rijst (zo’n 1 à 2 eetlepel) en plaats die in het midden van het vel. Maak een vierkant van zo’n 8 cm breed en 0,5 cm dik, met twee van de rechte zijden parallel met de rand van het aanrecht. Het blokje rijst ligt dus niet in dezelfde richting als het norivel.

Leg er vervolgens de reepjes komkommer, omelet, wortel, avocado en surimisalade op. Maak je handen opnieuw vochtig en maak een vierkantje rijst om bovenop de stapel te leggen.

Maak de randen van het norivel licht vochtig en plooi het voorzichtig op door de hoeken over de vulling heen te leggen en goed aan te spannen. Maak je handen vochtig en druk het pakketje goed samen. Leg afgedekt in de koelkast. Herhaal voor de overige sandwiches. Snijd daarna het pakketje in twee. Serveer met sojasaus en werk eventueel nog af met kewpiemayonaise en sriracha.


Xoxo Shana

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page