top of page

Sushiburrito

Wil je eens met iets anders lunchen dan de klassieke boterham? Ga dan eens voor deze sushiburrito. Je kan de vulling helemaal naar wens aanpassen. Ik ging voor verse zalm, avocado, mango en komkommer. Een toppertje!Wat heb je nodig voor 4 burrito's/2 personen?

-4 norivellen

-250 gram sushirijst

-1 theelepel zout

-1 theelepel suiker

-5 eetlepels rijstazijn

-1 verse zalm

-1 avocado

-1 komkommer

-halve mango

-wasabi mayonaise

-sojasaus


Hoe maak je het?

Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm na de 15 minuten de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen. Wanneer de rijst is afgekoeld kan je de rollen gaan maken.

Snijd de komkommer, zalm, mango en avocado in lange repen.

Neem een norivel. Leg dit met de ruwe kant naar boven op een sushimatje. Beleg voor 4/5de met rijst. Houd dus enkel bovenaan een strook van 2 CM open zonder rijst. Leg dan van alles wat vulling op de rol. Doe er wat wasabimayonaise bij. Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.


Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.


Pak de rol in met boterpapier en snijd in twee. Serveer met sojasaus.


Xoxo Shana

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page