Sushi met zoete aardappel, mango, avocado en komkommer
- Shana Vanhoof
- 8 okt
- 2 minuten om te lezen
Hmmm deze vegetarische sushirol is echt zo lekker! Ik maakte hem met zoete aardappel, mango, avocado en komkommer. Heb jij al eens sushi gemaakt?

Wat heb je nodig voor 2 personen?
-250 gram sushirijst
-350ml water
-theelepel zout
-theelepel suiker
-5 eetlepels rijst azijn
-2 eetlepels maizena
-50ml water
-1 zoete aardappel
-halve mango
-1 komkommer
-1 avocado
-zoetzure saus
-1 lente-uitje
Hoe maak je het?
Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm na de 15 minuten de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen. Wanneer de rijst is afgekoeld kan je de rollen gaan maken.
Schil de zoete aardappel en snijd in frietjes. Kook 5 minuten in een pot met water en een scheutje azijn. Giet af en dep droog. Meng de de maizena met 50ml water. Leg hier de frietjes in. Leg ze één voor één in de friteuse met een temperatuur van 180 graden. Frituur ze kort goud bruin.
Snijd de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal met behulp van een lepel uit de schil en snijd in plakjes. Verwijder de zaadjes van de komkommer en snijdt in lange reepjes. Schil de mango en snijd in lange reepjes.
Neem nu een norivel, leg dit met de ruwe zijde naar boven op het bamboematje. Bedek voor 2/3de met een dun laagjes rijst. Leg er vervolgens een zoete aardappel, komkommer, mango en avocado op (op 2 cm van de onderste zijde). Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.
Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.
Snijdt nu de rollen in 8, gebruik hiervoor een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Herhaal voor de andere 4 vellen. Serveer met sojasaus. Werk af met zoetzure saus en ringetjes lente-ui. Smakelijk!
Xoxo Shana


