top of page

Sushi met roomkaas, surimi, avocado en komkommer

Bijgewerkt op: 5 jan. 2021


Another day, another sushirecipe. Zoals de meeste trouwe volgers al wel weten ben ik echt zot op sushi. Zo heb ik de laatste tijd weer wat nieuwe receptjes bedacht. Deze keer ging ik voor een variant met roomkaas. Super lekker en fris. Het rollen gaat steeds beter. Voor iedereen van jullie die twijfelen om het eens te proberen, gewoon doen! Oefening baart kunst. Als je echt zot bent van sushi is het een ideale manier om het toch budgetvriendelijk te kunnen maken en het dus vaker te kunnen eten.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

-5 norivellen

-250 gram sushirijst

-350 ml water

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel zout

-1 eetlepel suiker

-1 avocado

-komkommer

-surimisticks

-roomkaas

-sojasaus, wasabi, bickyajuin


Hoe maak je het?

Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm na de 15 minuten de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen. Wanneer de rijst is afgekoeld kan je de rollen gaan maken.

Snijdt de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal met behulp van een lepel uit de schil en snijdt in plakjes. Snijdt de komkommer in lange repen.

Neem nu een norivel, leg dit met de ruwe zijde naar boven op het bamboematje. Bedek voor 2/3de met een dun laagjes rijst. Leg er vervolgens een strook surimi, komkommer en avocado op (op 2 cm van de onderste zijde). Besmeer met goed wat roomkaas. Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.

Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.

Snijdt nu de rollen in 8, gebruik hiervoor een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Herhaal voor de andere 4 vellen. Serveer met sojasaus en wasabi. Smakelijk!

xoxo Shana

459 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page