top of page

Sushi met aardbei en avocado


Sushi, ik blijf telkens weer op zoek naar nieuwe combinaties en smaken. Er zijn inmiddels al vele sushirecepten verschenen op mijn blog maar deze is een beetje gewaagder dan al de vorige. Ik ging namelijk voor de combinatie van avocado met aardbei. Hmm wat vond ik dit lekker! De aardbei geeft die lekker frisse toets, ideaal voor in de zomer dus!


Wat heb je nodig voor 2 porties?

-5 norivellen

-250 gram sushirijst

-350 ml water

-5 eetlepels rijstazijn

-1 theelepel zout

-1 eetlepel suiker

-1 avocado

-aardbeien

-sojasaus, wasabi


Hoe maak je het?

Breng de sushirijst met het water aan de kook. Laat tien minuten onder het deksel koken. Wanneer dit klaar is zet je het vuur uit en laat je het nog 15 minuten staan met het deksel op de pot. Verwarm na de 15 minuten de rijstazijn en los er het zout en de suiker in op. Roer dit onder de rijst en laat verder afkoelen zonder deksel op de pot.

Wanneer de rijst is afgekoeld kan je de rollen gaan maken.

Snijdt de avocado in 2 en verwijder de pit. Haal met behulp van een lepel uit de schil en snijdt in plakjes. Verwijder de kroontjes van wat aardbeien en snijdt in plakjes.

Neem nu een norivel, leg dit met de ruwe zijde naar boven op het bamboematje. Bedek voor 2/3de met een dun laagjes rijst. Leg er vervolgens een strook avocado en een strook aardbei op (op 2 cm van de onderste zijde). Rol nu met behulp van het bamboematje de sushirol dicht. Bekijk eventueel een filmpje op youtube.

Tip: om het laatste stukje nori vast te plakken aan de rest van de rol, gebruik je een paar korreltjes rijst die je plat duwt op het uiteinde van de nori, dit werkt als lijm.

Snijdt nu de rollen in 8, gebruik hiervoor een scherp mes dat je nat hebt gemaakt, zo blijft de sushi niet kleven. Herhaal voor de andere 4 vellen. Serveer met sojasaus en wasabi. Smakelijk!

xoxo Shana

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page