Een echte lekkere suikerwafels is iets waar niets tegenop kan. Telkens wanneer wij een bezoekje brachten aan de stad of de markt gingen we er wel eentje kopen. Maar nu bak ik ze ook gewoon thuis. En ja hoor, ook koud zijn ze nog kei lekker! Ga jij het ook proberen?
Wat heb je nodig? -80 ml volle melk -42 gram verse gist -400 bloem -50 gram kristalsuiker -2 pakjes vanillesuiker -200 gr zachte roomboter -2 eieren -200 gr parelsuiker Hoe maak je het? Doe de melk in een steelpannetje en warm op. De melk moet niet koken. Wanneer de melk warm is voeg je de gist toe en roer je tot dit opgelost is. Zet aan de kant. Doe de bloem, suiker en vanillesuiker in een grote kom en meng onder elkaar. Met behulp van de deeghaken op de elektrische mixer meng je er de zachte boter toe. Daarna voeg je ook het gist mengsel toe en als laatste de 2 eieren. Dek daarna de kom af en laat 45 minuten rijzen. Kneed er daarna de parelsuiker door en rol gelijke balletjes van het deeg. Verwarm je wafelijzer en bak de wafels in 2 tot 3 minuten goudbruin en krokant. Herhaal tot al het deeg op is. Smullen maar! Xoxo Shana
Comments