top of page

Suikerwafels


Ik wou al een hele tijd suikerwafels proberen bakken. Het soort wafels waar je parelsuiker voor gebruikt. Deze versie is niet helemaal 'the real deal' zoals op de markt. Ze zijn zachter en niet zo dik. Maar het is wel echt een top receptje als je dol bent op zachte wafels. Een extra bonus is dan ook dat ze super goed bewaren en de volgende dagen nog steeds even zacht zijn en absoluut niet droog. Zelf ga ik in de toekomst nog eens verder experimenteren om hopelijk echte luikse wafels te kunnen maken. Wie heeft er de tip voor mij?


Wat heb je nodig voor 14 wafels?

-3 eieren

-250 gram bloem

-7 gram bakpoeder

-190 gram ongezouten roomboter

-190 gram kristalsuiker

-1 zakje vanillesuiker

-60 gram parelsuiker

-60 ml melk


Hoe maak je het?

Doe de boter in een steelpannetje en laat op het vuur smelten. Doe er vervolgens de suiker en de melk bij en roer goed. Laat eventjes opwarmen maar breng niet aan de kook. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.

Meng de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker. Giet er het botermengsel bij en roer goed zodat er geen klontjes zijn. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Voeg de eigelen toe aan het deeg en meng goed. Als laatste spatel je de eiwitten luchtig door het deeg. Laat het deeg nu een paar uur rusten, uit de ijskast.

Net voor het bakken meng je er de parelsuiker onder. Schep een goede eetlepel deeg in het wafelijzer en bak 2-3 minuten op middelmatige stand. Laat ze afkoelen op een taartrooster of eet ze wanneer ze nog lekker warm zijn.


xoxo Shana

224 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page