top of page

Speculaastaartje met pudding en chocolade

Foto van schrijver: Shana VanhoofShana Vanhoof

Vorige week heb ik weer eens geëxperimenteerd met een nieuw taartje. Een taartje met een bodem van speculaas, een vulling van koude pudding en een topping met chocolade. Dat klinkt niet slecht he?! Gesmaakt werd het hier zeker!


Wat heb je nodig voor 1 Taartvorm 35*11cm? BODEM -400 gram speculaas -100 gram roomboter VULLING -1 zakje impereal vanille koude bereiding -400 ML halfvolle melk -200 gram melkchocolade -1 eetlepel speculaaspasta -2 verkruimelde speculaaskoekjes Hoe maak je het? Doe de speculaas in een foodprocessor en mix tot hij helemaal verkruimeld is. Voeg dan de gesmolten boter toe en druk dit mengsel in de taartvorm. Ze in de ijskast en laat hard worden. Maak ondertussen de koude pudding. Doe het poeder met de melk in een kom en klop 2 minuten tot hij dik geworden is. Verdeel de pudding over het taartje maar zorg dat het niet te vol is aangezien je nog gesmolten chocolade gaat toevoegen. Zet dan weer in de ijskast. Smelt de melkchocolade au bain marie en verdeel over de pudding laag. Warm ook de speculaaspasta op en verdeel die door de chocolade. Met een tandenstoker maakte ik leuke swirls. Daarna bestrooi je de chocolade nog met wat kruimels speculaas. Laat alles een nachtje in de koelkast staan en laat smaken! Xoxo Shana

2 Comments


Veronderstel dat je dit ook met warme pudding die je eerst wat laat afkoelen kunt maken? Ik ga het in ieder geval eens testen want het ziet er lekker uit

Like
Shana Vanhoof
Shana Vanhoof
Dec 26, 2022
Replying to

Ja ik ben er vrij zeker van dat dat ook kan! Ik had de koude variant in huis dus dat leek me gewoon makkelijk. Laat me zeker weten wat je er van vond en deel het gerust op Instagram ❤️

Like

SUBSCRIBE VIA EMAIL

Thanks for submitting!

© 2023 by Salt & Pepper. Proudly created with Wix.com

bottom of page