In de winterperiode maak ik graag een keertje speculaas. Niet alleen om te snoepen maar ook omdat het hele huis dan zo lekker ruikt. Ik bak de speculaas altijd net een tikkeltje langer zodat hij lekker hard is. Houden jullie meer van zachte of harde speculaas?
Wat heb je nodig voor 18 speculaaskoeken?
-1 eierdooier
-theelepel kaneel
-200 gram donker bruine suiker
-100 gram boter
-330 gram zelfrijzende bloem
-60 ml water
Hoe maak je het?
Meng de bloem, suiker en kaneel onder elkaar. Zet de boter 30 seconde in de microgolf zodat hij zacht is. Voeg vervolgens de boter, eierdooier en water toe en kneed het deeg goed onder elkaar.
Maak een bolletje van het deeg en verpak het in plasticfolie. Leg een nachtje in de ijskast zodat de smaak goed in het deeg kan trekken. Direct afbakken kan natuurlijk ook!
Rol vervolgens 18 bolletjes van het deeg en verdeel over 2 bakplaten, bekleed met bakpapier. Duw het bolletje een beetje plat met je hand. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Comments